De la 01.01.2018, salariul minim brut pe tara se stabileste la 1.900 lei lunar, astfel:

Infografic realizat de echipa Manager.ro

salariu

miercuri, 18 mai 2011

Informatii pentru intreprinzatori

In cazul in care aveti  cunostinte care au ferme de vaci sau porci  pot beneficia de constructie unei statii pilot de biogaz  cu partea nerambursabila de peste 80-90%
trebuie sa se  dea telefon la nr 0312292022 , 0744215816
se vor face 87 asemenea statii pilot cu fonduri europene in toata tara
inscrierea pana la 31 mai 2011.
 
 
tel 0744384321 0213306666
col(r)ing Balici Mihai

joi, 5 mai 2011

Cer senin si mult succes colegilor nostri sindicalisti - preluare din Ziarul de Bacau

VIDEO: In Bacau s-a deschis prima Scoala de Pilotaj privata

VIDEO: In Bacau s a deschis prima Scoala de Pilotaj privata
- la Margineni, in zona vechiului Aerodrom din Primul Razboi Mondial s-a deshis prima Scoala de Pilotaj de avioane ultrausoare din Bacau – doi piloti instructori ii invata pe cei doritori sa zboare, dar ofera si ore de agrement pentru amatorii de zbor – cursurile de pilotaj dureaza 40 de ore (practica de zbor) si 50 de ore, teoria – pentru ziua prietenilor, persoanelor iubite, se poate oferi o plimbare cu avionul
In coasta Bacaului, in comuna Margineni, in zona unde era fostul aerodrom militar din vremea Primului Razboi Mondial, s-a deschis prima Scoala de Pilotaj privata din Bacau.
Doi instructurori cu mii de ore de zbor la activ, pe diferite avioane, te pot invata tainele zborului cu avioanele ultrausoare. Novicii pot deprinde aici nu numai tainele modului in care se ghideaza un avion de mici dimensiuni, ci se si pot initia in tainele zborului, beneficiind de minute sau ore de zbor, dupa buzunar, pentru agrement. Scoala si orele de agrement se fac pe un avion ultrausor “Apollo Fox”, fabricat in Ungaria, sub licenta americana.
Avionul are doua locuri, iar greutatea maxima admisa este de 450 kg. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 180 de kilometri pe ora, asa ca iubitorii de zbor si peisaje pot vedea Ceahlaul de sus numai intr-o ora si jumatate.
VIDEO: In Bacau s a deschis prima Scoala de Pilotaj privata
Anvergura aripilor este de 9,2 metri, in timp ce lungimea (de la coada la bot) este de sapte metri. Motorul este Rotax, 100 cai putere, pe benzina.
90 de ore pentru brevetul de pilot pe avion ultrausor
Scoala de Pilotaj ofera cursuri de pilot. La Bacau se fac orele, iar examenul final se da la Stresnic, linga Ploiesti. Cursul pentru obtinerea brevetului de pilot cuprinde doua parti.
Prima este cea teoretica, cu 50 de ore, la sala de la Letea 32, in care se studiaza noua materii, printre care Navigatie, Aerodinamica, Tehnici de pilotaj, Comunicatii radio sau Situatii dificile.
VIDEO: In Bacau s a deschis prima Scoala de Pilotaj privata
Partea practica include 40 de ore de zbor, din care, primele 20 de ore cu dubla comanda, adica insotit de instructor, iar celelalte cu simpla comanda. Cursantul zboara singur, dirijat prin statie de pilotul instructor. Dupa curs, urmeza examenul de licenta de la Stresnic.
Costuri de zbor
Cursul de pilotaj costa 4.000 de euro, pentru toate cele 90 de ore de practica si teorie. Pentru agrement, pretul unei ore de zbor este de 100 de euro.
VIDEO: In Bacau s a deschis prima Scoala de Pilotaj privata
Fireste, se poate zbura jumatate de ora sau peste o ora si atunci se calculeaza pretul in functie de minutele de zbor. In timpul agrementului se poate vedea Bacaul de sus si nu numai, se poate ajunge la vecinii din Neamt sau de ce nu, pentru cei mai cu dare de mina se poate merge pina deasupra Ceahlaului, Duraului sau Raraului.
O astfel de calatorie poate fi un cadou de neuitat pentru persoana iubita si de aceea tot mai multi bacauani apeleaza la acest tip de cadou.
Instructor, un fost pilot de MiG-uri
VIDEO: In Bacau s a deschis prima Scoala de Pilotaj privata
Scoala de Pilotaj din Bacau are doi piloti profesionisti: Bogdan Coltanel si Vasile Bibire. Vasile Bibire are 42 de ani. Experineta lui de zbor include 810 ore de zbor efectiv cu MiG 21, 200 de ore in scoala si 620 de ore de zbor pe avioane ultrausoare.
Bacauanii interesati, atit sa obtina licenta de pilot de avion ultrausor, cit si cei care vor sa zboare pentru agrement, pot obtine detalii de la telefonul 0746.117.527.