- ROSTOPASCA: Se toarna 300 ml apa clocotita peste o jumatate lingurita de planta uscata. Se lasa la infuzat zece minute. Se ia cate o lingura de ceai la fiecare trei ore. ( Supradoza este toxica !!!!)
- COADA-SORICELULUI: Se toarna 200 ml apa clocotita peste o lingurita de planta. Se lasa la infuzat zece minute, apoi se strecoara. Consumati intreaga cantitate pe parcursul aceleiasi zile.
- CEAI COMBINAT: Amestecati 5 g fructe de fenicul, 15 g frunze de menta, 20 g frunze de valeriana, 30 g talpa-gastei, 10 g de sunatoare, flori de levantica si de coada soricelului. O lingurita din amestec se pune in 250 ml apa in clocot si se lasa 10 minute la infuzat. Consumati ceaiul in doua reprize zilnic.
LEMNUL-DULCE, FOARTE BUN CALMANT AL DURERILOR DE ORICE FEL
- INFUZIE: peste o lingurita de radacina uscata si maruntita, se toarna 400 ml de apa clocotita. Se lasa o noapte in termos, dupa care se strecoara. Se bea cate o jumatate de pahar cu astfel de ceai, de cate trei ori pe zi
- Se face un amestec din 20 g frunze de castan, 20 g frunze de vita-de-vie rosie si 20 g frunze de nuc. Peste o lingura de plante tocate se toarna un litru de apa clocotita. Infuzia se pastreaza la rece si se consuma in ziua urmatoare.
- Se face un amestec de 20 g flori de coada-soricelului, 10 g flori de musetel, 10 g frunze de nuc, 10 g sunatoare, 10 g papadie, 20 g coaja de crusin, 20 g frunze de urzica. Peste o lingura de amestec se toarna o cana de apa clocotita, apoi se strecoara. Beti cate doua-trei cani de ceai pe zi.